Pressemeddelelse 7. oktober 2020

918 0

PRESSEMEDDELELSE

 

  1. oktober 2020

 

Stor stigning i antallet af hadforbrydelse bekymrer Muslimernes FællesRåd.

Muslimernes FællesRåd har dags dato fulgt Rigspolitiets offentliggørelse af antallet af hadforbrydelser i Danmark og finder det enormt beskæmmende, at der er registreret en stigning på 27% på bare et år.

Muslimernes FællesRåd finder det bekymrende, at stigningen sker hovedsageligt på baggrund af race og religion og ud af de i alt 569 anmeldte hadforbrydelser er 65% racistisk/religiøst motiveret, dertil kommer at Thorkild Fogde (rigspolitichefen) også skriver i hans pressemeddelelse, at der også findes et stort mørketal, så i virkeligheden er stigningen nok større qua de sociale medier, hvor mange hadforbrydelser slet ikke anmeldes, så de reelle tal er i virkeligheden endnu større.

Peter Steffensen (vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter) siger, at tallene viser en stigning efter Christchurch terrorangrebet mod muslimer og årsdagen for Krystalnatten, hvor blandt andet jødiske gravpladser blev skændet af højreradikale terrorister.

Vicepolitiinspektøren kan ikke garantere, at politiet altid kan finde gerningsmændene og det sammenholdt med justitsminister Nick Hækkerup (socialdemokratiet) udtalelser om, at ingen i Danmark skal overfaldes eller overfuses på grund af eksempelvis deres religion, gør at Muslimernes FællesRåd har bedt om et møde med justitsministeren, da vi selvfølgelig forventer, at der kommer en betydelig indsats i henhold til ovenstående.

 

Related Post

Kort intro til MFR 2,0

Posted by - 15. september 2020 0
  Hør Abdul Wahid Pedersen fortælle kort om, hvad Muslimernes Fællesråd i Danmark har fokus på og vil arbejde for.

Kontingent

Posted by - 13. september 2020 0
Kære alle Man kan fra i dag tegne kontingent og betale online. Alle kontingenter fornyes automatisk, hvad enten du vælger…
ArabicDanishEnglishGermanSomaliTurkishUrdu